REGULAMENT STOPfumatul.ro

Sectiune administrativa. Regulament forum. Ajutor tehnic pentru utilizatorii noi. Sugestii, sesizari. Comunicari.

Moderator: airina

REGULAMENT STOPfumatul.ro

Postby Messa » Fri Sep 05, 2008 1:59 pm

Regulament Forum STOPfumatul.ro

REGULA DE AUR: "Niciodata, sub nicio forma, nu va certati cu Adminul. Ganditi-va ca poate tocmai s-a lasat de fumat si experimenteaza unele dintre simptomele de sevraj!" In rest, se aplica cele de mai jos:

Note preliminare:

1. A fi membru STOPfumatul.ro este un privilegiu si nu un drept.

2. ATENTIE: Necunoasterea regulamentului forumului nu va absolva de incalcarea regulilor.

3. Regulamentul este valabil pentru toti membrii forumului; fata de indatoririle userilor, Moderatorii au o serie de indatoriri in plus, specificate la sectiunea corespunzatoare.

4. Prima abatere de la regulament atrage dupa sine avertisment. A doua abatere atrage dupa sine ban temporar prin inactivarea, timp de 14 zile, a userului curent. A treia abatere atrage dupa sine ban definitiv pe IP, fara avertisment.

5. Ne rezervam dreptul de a refuza calitatea de membru oricui consideram de cuviinta, fara notificari prealabile sau ulterioare.

6. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul mesajelor publicate.

7. Intrucat renuntarea la fumat poate cauza iritabilitate, anxietate, nervozitate, toti utilizatorii sunt rugati sa isi aminteasca acest fapt inainte de a posta raspunsuri la subiectele controversate.

8. Din motivul expus la punctul 7, toti utilizatorii sunt obligati sa menajeze acei utilizatori aflati in prima faza a renuntarii la fumat (primele 3 saptamani de la data ultimei tigari).

9. Utilizatorii noi nu pot posta linkuri in primele 30 de postari, postate in cel putin 10 zile diferite. Aceasta masura este menita sa tina departe de forum spammerii si utilizatorii care isi fac cont doar pentru a posta reclame.

Indatoririle userilor:

1. Sa respecte deciziile Moderatorilor si daca doresc sa se planga de ele sa se adreseze doar pe PM/E-MAIL Administratorului.

2. Sa respecte regulamentul forumului.

3. Sa posteze strict la subiectul thread-ului in cazul sectiunilor dedicate FUMATULUI si RENUNTARII LA FUMAT si sa incerce pe cat posibil sa se mentina la subiect pe sectiunile EXTRA.

4. Sa nu aduca jigniri, ofense, amenintari, acuzatii, membrilor forumului, indiferent daca ele sunt exprimate in cuvinte triviale sau obisuite. Astfel, calificari de genul "aberant", "penibil", "stupid", "ridicol" adresate unui membru al forumului sau unei pareri exprimate de acesta, constituie si vor fi tratate ca jigniri. Exista alte modalitati de a exprima dezaprobarea - astfel, nu sunt considerate jigniri calificari de genul "gresit", "nerecomandabil", "neadevarat", "neadecvat" etc. In cazul in care un membru al forumului intentioneaza sa aduca o acuzatie unui alt membru al forumului, o poate face exclusiv in situatia in care acuzatia este verificabila si exprimata clar (fara aluzii). La mesajul incriminator este obligatoriu sa fie atasate dovezi clare si la obiect. Orice acuzatie formulata aluziv, care nu contine probe concludente care sa o sustina si veridicitatea careia nu poate fi astfel verificata, se considera calomnie si atrage dupa sine sanctionarea userului care a emis-o.

5. Sa nu posteze inutil replici de 1-2 cuvinte de genul "Cool", "lol", "Wow" ... etc sau doar smilie-uri. Aceste postari vor fi sterse din start, fara explicatii si/sau preavize.

6. Sa caute cu atentie (folosind functia Search) inainte de a deschide un subiect nou.

7. Sa nu abuzeze de smilie-uri (iconitele animate).

8. Cand creati un subiect nou (new thread) incercati sa alegeti un titlu scurt si cat mai clar, din care sa se inteleaga subiectul tratat; de asemenea, acesta nu trebuie scris doar cu majuscule. Evitati, in special la rubrica "Anunturi", titluri gen "Ajutor", "Help!!!", "Urgent". Sunt permise, in situatii in mod real urgente, titluri de forma: "Ajutor, am fumat o tigara!"

9. Cand creati un subiect nou (new thread) spuneti-va parerea proprie despre respectivul subiect, dezvoltand cat mai mult posibil. Topicurile ale caror prim mesaj este incoerent si/sau inconsistent vor fi sterse sau inchise din start, dupa caz, iar daca reprezinta atacuri, vor fi mutate in sectiunea corespunzatoare, iar userul avertizat de catre Moderatorul sectiunii in cadrul careia a postat sau de catre Administrator.

10. Postarile mutate pe motiv de scandal si care sunt inchise de catre Administrator sau Moderatori nu se vor sterge, ci vor fi mutate la "Arhiva". Toate subiectele din sectiunea "Arhiva" sunt inchise si vor fi invizibile pentru membrii forumului.

11. Pozele postate sub forma de link in orice sectiune a forumului nu trebuie sa fie mai mari de 600x600 pixeli (s-a eliminat restrictia de 60 kilo dimensiune). Linkurile catre imaginile care nu respecta aceasta regula vor fi sterse, iar userii avertizati. Redimensionarea nu este treaba moderatorilor sau administratorilor acestui forum.

12. Avatarii atasati sub forma de link (optiunea "link to offsite avatar") nu trebuie sa fie mai mari de 100x100 pixeli. Linkurile catre imaginile care nu respecta aceasta regula vor fi sterse, iar userii avertizati. Redimensionarea nu este treaba moderatorilor sau administratorilor acestui forum dar poate fi facuta daca userul care intentioneaza sa isi puna un avatar nu stie sa-l redimensioneze si cere ajutorul Administratorului inainte de a adauga avatarul in cauza.

13. Incercati sa aveti un ton politicos atunci cand faceti o reclamatie si dati cat mai multe detalii in legatura cu problema aparuta. Reclamatiile se fac numai pe mesageria privata, catre Administrator.

14. Daca un membru al forumului v-a ofensat si/sau amenintat pe mesageria privata si doriti sa raportati ofensa Administratorului sau Moderatorilor, nu stergeti mesajul primit. Pastrarea mesajului va permite Administratorului sa verifice adevarul reclamatiei primite. In cazul in care stergeti mesajul respectiv, reclamatia nu va fi luata in considerare.

15. Daca un membru al forumului aduce ofense si/sau amenintari pe mesageria privata altor membri, in mod dovedit, de mai mult de trei ori, fara a avea importanta daca insulta acelasi membru de trei ori sau trei membri diferiti cate o data, va fi banat fara avertisment.

16. Daca doi membri ai forumului se reclama reciproc pentru ofense aduse prin intermediul mesageriei private, consideram ca cei doi si-au platit cu aceeasi moneda si cele doua reclamatii nu vor fi luate in considerare.

17. Un subiect poate fi postat la o singura categorie. Daca el se potriveste la mai multe categorii din cadrul forumului, hotarati-va asupra uneia singure, nu postati subiectul la toate.

18. Daca postati un link in orice sectiune a forumului, in cadrul unui topic deja deschis sau ca topic nou, adaugati la mesaj si o descriere detaliata a continutului linkului respectiv si a parerii personale despre utilitatea acestuia.

19. Userii banati temporar in urma celui de al doilea avertisment nu au dreptul sa isi faca clone. Orice user banat temporar care isi face o clona si va fi descoperit va fi automat banat definitiv pe IP, fara avertisment, iar userii sai vor fi stersi.

20. Nu se accepta conturi multiple (clone) decat in situatii exceptionale, aprobate explicit in cadrul unui anunt efectuat de catre Administrator sau Moderatori.

20. Userii se vor adresa unii celorlalti folosind grafia intreaga si exacta a nick-name-urilor fiecaruia; de exemplu, nu este permisa adresarea catre user care se numeste "Xyz-Qv" cu prescurtari de genul: "Xyz", "Xyz-ule", decat in situatii acceptate mutual, si nici cu omisiunea majusculelor existente, de genul "xyz-qv" sau "xyz". Exceptie de la regula fac situatiile in care un user si-a dat acordul explicit pe forumul public (nu pe PM) ca alti useri sa i se adreseze folosind un nick-name prescurtat.

21. Nu se accepta referirea la greselile gramaticale ale membrilor forumului. Sunt catalogate ca jigniri, conform cu art. 4 Cap. Indatoririle Userilor, orice referiri si catalogari de genul "agramat", "analfabet" etc. Acesta este un forum dedicat renuntarii la fumat, nu ortografiei, punctuatiei si ortoepiei limbii romane. Daca un user face frecvent greseli (de scriere sau gramaticale), acesta va fi admonestat si indrumat pe PM de catre Administrator sau/si Moderatori iar, in anumite cazuri, mesajele respectivului vor fi corectate fara preaviz.Indatoririle moderatorilor (pe sectiunea/sectiunile moderate):

1. Sa aiba o atitudine toleranta fata de useri.

2. Sa nu se certe cu userii, sa intervina intr-o disputa cat mai diplomat.

3. Sa stearga orice post offtopic (si sa avertizeze userul pe PM) la sectiunile dedicate RENUNTARII LA FUMAT si sa decida conform bunului simt daca discutia merita lasata sa decurga in voie sau readusa la subiect la sectiunile EXTRA. Bunul simt al moderatorilor nu va fi judecat de catre useri, ci numai de catre Administrator.

4. Sa curete orice post ce abunda in smilie-uri si sa atentioneze pe PM userul care nu respecta regulamentul.

5. Sa stearga orice link catre orice poza care nu respecta conditiile prevazute la Indatoririle userilor, punctul 11.

6. Sa avertizeze intotdeauna userii ce incalca regulamentul (pe PM sau in cadrul subiectului pe care s-a produs incalcarea) si sa propuna banarea acestora in cazul in care recidiveaza.

7. Sa propuna banarea userilor ce au un limbaj trivial sau/si care incalca art. 4, Cap. Indatoririle Userilor, pe care Administratorul ii poate bana fara avertisment, postand un mesaj explicativ la sectiunea "Administrative".

8. Sa inchida/stearga thread-urile doar cand acestea incalca flagrant regulamentul sau cele ale caror prim post este incoerent/inconsistent (vezi Indatoririle Userilor, punctul 9).

9. Sa explice clar motivul pentru care a fost inchis un thread la inchiderea acestuia, fara exceptii.

10. Sa stearga fara avertizare thread-urile spam (de genul "Castiga 1 milion..." etc.) si sa baneze autorii acestora.

11. Sa explice atunci cand este necesar (pe PM) de ce a sters posturile unui user. Daca stergerea de mesaje se face in bloc, explicatia se ofera public, la topicul respectiv.

12. Sa atentioneze pe PM userii ce au semnaturi/avatari/limbaj ce nu respecta regulamentul forumului.

Alte clarificari importante:

Odata inregistrat un membru, oricine are dreptul sa solicite stergerea contului creat si a posturilor aferente, dar evaluarea motivelor si decizia de a onora cererea este numai la latitudinea si discretia Administratorului forumului si nu trebuie explicata.

Numirea Moderatorilor se face numai de catre Administrator, in baza consfatuirii cu Moderatorii existenti. Userii pot contesta numirea unui Moderator, dar decizia de a il inlatura pe acesta din functie este numai la latitudinea si discretia Administratorului, in baza consfatuirii cu ceilalti Moderatori.

Moderatorii si Administratorul au dreptul de a posta opinii proprii, ca orice user obisnuit, in conditiile in care specifica faptul ca este vorba de o opinie proprie si nu de opinia ca moderator, prin expresii de genul: "Parerea mea personala este ca..." "Eu, personal, cred ca..." "Fac aceasta afirmatie in nume personal..." etc.

Desi incercam sa monitorizam cat mai bine continutul mesajelor publicate, STOPfumatul.ro nu poate fi tras la raspundere pentru oricare din regulile incalcate de membrii acestui forum.

Datorita caracterului "real time", incalcari accidentale ale conditiilor regulamentului pot aparea; in cazul in care detectati o asemenea anomalie sunteti invitati sa ne contactati prin intermediul mesageriei private, specificand denumirea threadului, pagina la care se afla problema si autorul mesajului respectiv.

Prezenta pe acest forum si acceptarea ca user nu reprezinta un drept! In orice moment puteti fi banat daca nu respectati regulamentul si daca nu aveti un comportament civilizat.

Daca nu mai doriti sa postati/vizitati acest forum, atat motivatiile cat si alegerea va apartin si nu este necesar sa ne fie facute cunoscute. Este o problema strict personala si nu este nevoie sa deschideti un thread in care sa ne explicati de ce "plecati" de pe forum.

Membrii acestui forum au posibilitatea de a sugera imbunatiri ale acestui forum sau de a reclama nereguli in functionarea sa, dar nu si dreptul de a impune luarea unei decizii. Administratia forumului va analiza aceste sugestii/reclamatii si va lua deciziile necesare in functie de toate datele pe care le are la dispozitie. Aceaste decizii sint irevocabile si se aplica imediat.

Ne rezervam dreptul de a modifica regulamentul de fiecare data cand consideram necesar. Va recomandam sa verificati periodic daca sunteti la curent cu noua versiune.

Ne rezervam dreptul de a trimite notificari prin e-mail la adresele specificate la inscrierea in forum tuturor membrilor forumului atunci cand consideram ca o informatie este extrem de importanta si trebuie facuta cunoscuta acestora. Mentionam ca astfel de notificari se fac in cazuri exceptionale si sunt absolut ocazionale, nicidecum periodice; estimam ca vor fi maxim 3 astfel de notificari pe an.

Daca nu doriti sa primiti nici o notificare la adresa de e-mail care se afla in momentul de fata in baza de date a forumului, va puteti schimba adresa de e-mail existenta cu alta, valida, din pagina "Profile".

Mentionam ca mesageria privata este si ramane privata. Verificarea unui mesaj privat in scopul excluderii persoanei care l-a transmis dintre membrii forumului datorita caracterului ofensator sau amenintator se face exclusiv la solicitarea persoanei lezate si se verifica exclusiv existenta acelui mesaj, in mesageria "inbox" a persoanei lezate care, prin faptul ca reclama un abuz, consimte ca Administratorul sa aiba acces la aceasta. Daca reclamatia se dovedeste a nu fi fondata si mesajul reclamat nu exista, userul reclamant va fi exclus imediat din forum.

Mentionam ca adresele de e-mail si datele personale ale userilor sunt confidentiale, nu vor fi in nici un fel si sub nici o forma facute publice sau facute cunoscute vreunei terte parti fara acordul titularilor, cu exceptia cazurilor prevazute de lege.

Acest regulament intra in vigoare astazi, 05 septembrie 2008.

Regulamentul nu se aplica retroactiv.
Image
Pentru cine are nevoie: centrale termice si aer conditionat!
Messa
Site Admin
 
Posts: 1303
Joined: Wed Sep 03, 2008 1:52 pm
Location: Bucuresti

Return to Administrative

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron